BULGARIALAINEN
FETAJUUSTOPIIRAKKA
BANITCA
1 pkt filotaikinaa
200 g. fetajuustoa
4 kananmunaa
1 plo (pieni) vischyvettä (käytä vain noin puoli pulloa)
8 rkl öljyä
Voinokareita laitetaan lopuksi, ennen paistamista
Ota taikinasta lehti kerrallaan, murusta päälle vähän fetaa, ripottele myös hiukan öljyä ja rullaa, aseta rulla kerrallaan vuokaan ympyräksi aloittaen pyöreän vuoan keskeltä, jatkaen aina reunoille asti jättäen kuitenkin hiukan tilaa leviämiselle.
Leikkaa valmis piirakka kahdeksaan osaan , jotta kananmuna- vischyseos pääsee imeytymäänkoko piirakan sisälle. Laita päälle voinokareet.
200 astetta, n.20 min.
Laita ritilä uunin pohjalle. Laita vuoka ritilän päälle.
FETA-PINAATTIPIIRAKKA
1 pkt. filotaikinaa
1 sipuli
½ purjosipulia
2 pkt pakastepinaattia(tai vaikkapa nokkosta)
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
1-2 rkl bulgarian yoghurttia
öljyä paistamiseen
mausteiksi vaikka persiljaa, minttua, lipstikkaa
Voiteluun 1-2kananmunaa noin 4:ään ruokalusikalliseen vettä sekoitettuna.
Ruskista sipulit, lisää pinaatti. Ota pois liedeltä, lisää fetajuusto, kananmunat, yoghurtti ja mausteet.Ota taikinaa muutama lehti kerrallaan, asettele vuoan pohjalle, laita päälle sipuli-pinaatti-fetaseosta, seuraavaksi taas pari taikinalehteä jne.Viimeiseksi kerrokseksi taikinalevyä.Voitele piirakka muna- vesiseoksella.
Paista piirakkaa 200:ssa asteessa noin 20-25 minuuttia
Filo-taikinasta voit samalla tavalla tehdä kurpitsa-, kaali-, omena-, tai kalapiirakoita makusi
mukaan.
Ålandspannkaka
http://www.recept.nu/1.28601/michael_bjorklund/efterratter_godis/agg_mejeri/alandspannkaka_med_sviskonkram
Sambuusi
http://personal.fimnet.fi/nly/mulki.molsa/SKK/sivu6.html
http://personal.fimnet.fi/nly/mulki.molsa/SKK/sivu7.html
Angeero
http://personal.fimnet.fi/nly/mulki.molsa/SKK/sivu8.html
Papupallerot ja halva
http://www.somaliliitto.fi/suomi/keittokirja.htm
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti