maanantai 30. maaliskuuta 2009

Entressen kirjaston koulutus -blogi

Entressen kirjaston koulutus -blogi on aloittanut toimintansa.
Blogista löytyvät Entressen kirjaston koulutuskalenteri, Soppy-pienryhmätilan kalenteri ja materiaalia tuleviin ja kohta myös menneisiin koulutuksiin.

Entressen kirjasto suosittelee yleensä blogiensa seuraamiseen syötteenlukuohjelmia , mutta koulutusblogi ei toimi kuten normaali blogi.

Kun normaalissa blogissa uusi sisältö ilmestyy aina uudessa blogitekstissä vanhan sisällön jatkoksi, koulutusblogi toimii osittain kuin perinteinen nettisivu.

Koulutusblogissa on jo teksti Twitteristä. Mutta teksti sisältää vain vähän informaatiota. Blogiteksti täydentyy sitä mukaa, kun kouluttaja löytää hyviä lähteitä tai luo koulutusmateriaalia aiheesta.

Syötteenlukuohjelmalla koulutusblogia seuraava ei näe tätä muutosta, koska kyse on vanhan blogitekstin muokkaamisesta, ei uuden tekstin luomisesta.

Entressen kirjasto -blogia kannattaa seurata syötteenlukuohjelmalla.

Ps.
HelMet-verkkokirjastosta saa nyt myös syötteenä tiedon muutoksista omissa tiedoissa. Minä saan nyt tiedon erääntyvistä lainoista ja saapuneista varauksista samassa ikkunassa, josta katson HelMet-kirjaston ja Espoon kaupunginkirjaston uutiset.

Ei kommentteja: