lauantai 9. lokakuuta 2010

Sama esite toisessa kääreessä

Mitä?
Tämähän on sama esite kuin edellisessä postauksessa?
Niin onkin.
Tarkoitus on testata, kumpi sopii paremmin esitteiden jakamiseen, Scribd vai Slideshare.
Tarkoitus on, että jatkossa julkaisemme esitteemme vain toisessa näistä.

5 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Hei,

valitettavasti kumpikaan tapa ei hyvin sovellu blogin kautta jakeluun. Teksti on liian pientä, zoomaamalla ei näe kokonaisuutta, tapahtumat eivät ole aikajärjestyksessä, mitä vierittäminen edellyttäisi jne. Eli brosari on tehty printtiversion ehdoilla ja aiheita yhdistelemällä, eikä se näköjään sellaisenaan istu blogissa käytettyyn jakelumuotoon.

Tässä on nyt miettimistä mitä tehdään.

Terhi

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on yksi esimerkki siitä, mitä olen aina koettanut puhua.

Jokainen media vaatii tiedot vähän eri muodossa ja se merkitsee töitä.

Tapahtumatiedotus olisikin nopeaa ja helppoa, jos saman jutun voisi vain heittää yhdellä kertaa kaikkiin tuutteihin.

No, somessahan se on jossain tapauksissa mahdollista...

Jaakko Sannemann kirjoitti...

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Entressen tilassa jaettavat esitteet jaetaan verkossa Issuu-nimisen palvelun kautta. Osa paperiesitteistä toimiin verkossa sellaisenaan, osa vaatii uutta taittoa, uusia fontteja ja uutta ajattelua.

Paperiesitteiden sisällön oikea jakamistapa verkossa ja infotelevisioissa on meillä blogiteksti, Facebook, Twitter ja Flickr -teksti, päivitys tai kuva.

Paperiesitteiden laittamissa verkkoon oli luultavasti aluksi ajatuksena, että näytämme minkälaisia paperiesitteitä teemme.

Verkkoon on kuitenkin tyhmä laittaa katsottavaksi juttuja, joita ei voi katsoa hyvin.

Uudelleentoimitettu paperiesite verkossa on ehkä huonosti ajateltu asia.

Me harjoittelemme dokumenttien jakamista verkossa, koska sisältöjen jakaminen ja sisältöjen jakamisen tukeminen on perinteistä kirjastotyötä. Meidän pitää oppia ymmärtämään, käyttämään ja opettamaan palveluita, joiden avulla kirjaston käyttäjät voivat jakaa sisältöjään.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi tapahan olisi tehdä paperituotteesta oikea verkkojulkaisu, jota voi selata ikään kuin oikeaa esitettä tai lehteä. En tiedä vielä, miten helppoa tai vaikeaa on opetella tekemään sellaisia - tai mitä ohjelmia se vaatii - mutta kaupungin painossa tehdään niitä. Monet kaupungin toimijat teettävät samaan aikaan verkkojulkaisun kun painotuote tehdään.

Jaakko Sannemann kirjoitti...

Täytyy tutkia lisää selattavia verkkojulkaisuja.

Entressen kirjaston paperiesitteiden vahvuus on ollut se, että kun esitteen sisältöön tulee muutos, uusi painos paperiesitteestä saadaan markkinoille hyvin nopeasti.
Ja jos jaamme paperiesitettä tiedostona esimerkiksi Dropboxin avulla, myös uusi tiedosto saadaan verkoon heti kun se syntyy.

Jos verkkojulkaisun päivittäminen on yhtä nopeaa kuin paperiversion, silloin homma toimii Entressen kirjastossa.

Verkossa olevilla esitteillämme on aivan hyvät katsojaluvut verrattuna paperiesitteiden painoksiin, mutta minusta tuntuu, että me koemme, että kirjastotilasta mukaan otettava paperiesite sitouttaa ihmisen vahvemmin kuin verkkoteksti.

Siksi verkkoesitten vaatima editointityö tuntuu kallimmalta kuin paperiesitteen vaatima.